Uncategorized

Põhjanaabrite juures 1/2

Tere taas! Jõudiski lõpuks kätte aeg, mil oli aega ja energiat panna kokku järgmine blogipostitus. Kui eelmises (esimeses) postituses käsitlesin kodumaist hitt-teemaparki, siis sel korral otsustasin käsile võtta põhjanaabrite tuntuimaid parke Muumimaa! Kui mainisin, et Lottemaa oli mastaapne ja suur ja seal ei jõudnud kõike ära teha, siis Muumimaa on veel suuremal alal ja ei oleks väga rumal mõte soetada sinna kahe päeva pilet, mida ka mitmed siinsed turismipakettide müüjad pakuvad.

Kui Eestis ringi sõites ei ole reis ja teekond parki ise mingi elamus, siis Soome sõit on teine asi – laevasõit, sealsed poed-restoranid ja mängutuba. Kuna meie lastest oli vaid üks varem laevaga sõitnud (vaid Saaremaale) ja ei mäletanud sellest midagi, siis oli juba see nende mõlema jaoks elamus omaette. Lisaks muidugi lisandub sellisel juhul ka Turu linna lähedal hotellis (või miks mitte ka mõnes teistsuguses majutusasutuses) ööbimise seiklus. Ja seda kõike juba enne kui Muumimaale jõuate!

muumilogo_en

Aga vaatamist ja tegevust on seal tõesti küllaga (nagu näha ka kodulehel olevalt kaardilt). Peamiseks atraktsiooniks on seal kindlasti suur sinine viiekordne Muumimaja, täpselt selline nagu see lastele multifilmidest tuttav. Lisaks loomulikult muud majad ja rajad ning lõbustused. Lisaks jalutavad pargis ringi ka armastatud multifilmitegelased ise. Ja nagu ikka, saab sealgi mitmes kohas keha kinnitada, jalga puhata ja meeneid kaasa soetada. Täpsemalt aga tulevikus!

Standard

Leave a comment