loomaaed, mängumaa

Rootsi ja Taani?

Kolmården

Tere taas lugema seda väikest blogi. Selleks aastaks on meie perel välismaal käimisega kõik juba korras ning enam sinna ei ajaliselt ega rahaliselt sattuda ei saa. Kahjuks. Kuid ei tea, kas on süüdi meie praegused külmad ilmad, või mis, kuid olen hakanud juba vaikselt tegema plaane selle kohta, et mida järgmisel aastal ette võtta. Just väljaspool Eestit. Tean küll, et see on väga-väga kaugel, kuid hing kuidagi ihkab reisida ja vähemalt sel viisil saan ennast veidi välja elada ning oma reisinälga toita.

Variante on peast juba väga palju erinevaid läbi käinud, alustades kasvõi põhjalikumast Lätit ja Leedut katvast autosõidust, mis kestaks nii 10-14 päeva. Siis peaks olema võimalik ka kilometraaž mõistuse piires hoida ning samas ka kõik olulisem igast riigist ära näha. Lastega on ju seegi tähtis, et liiga kaua järjest sõitma ei peaks – iga päev 500 km autos istuda oleks ikka enesetapp.

Teine mõte on sõita laevaga Rootsi ning jätkata vast sadamast rendiautoga (oma auto üle vedamine on kallim kui rent nädalaks ma arvan) Taani poole. Tee peal vaataks ära Rootsi väga laheda loomaaia, millel nimeks Kolmården ning reisi sihtpunktiks oleks Taanis Billundis asuv Legoland. Kilomeetreid on Stockholmist viimasesse kokku 900 ringis ning see pole eriline vahemaa. Tagasi saab kasvõi ju lennukiga Tallinna? Aga eks peab hindu uurima. Igatahes sihukene mõte 🙂

Standard

Leave a comment